multidisciplinair

research

historische materialen

communicatie

Rockview is voorstander van een open, liefst multidisciplinaire communicatie, zodat naast materiaaltechnische aspecten ook onder andere bouwkundige en/of bouwhistorische input kan worden betrokken bij de doelstelling en dus bij de opzet van een onderzoek. Aan deze wijze van beeldvorming hecht Rockview grote waarde.

Indien nodig wordt in de voorbereidingsfase van een onderzoek research gedaan naar wat minder gangbare onderwerpen, zoals bijvoorbeeld het gebruik van historische materialen in een bepaalde periode of door een bepaald atelier.

Hierbij is bijvoorbeeld te denken aan de toepassing van cement-rustiek voor de vervaardiging van bruggen en namaakrotsen in de parken van landgoederen. Of lokaal vervaardigde kunststeen, bijvoorbeeld gedurende de jugendstil / belle-époque, of de toepassing van graniver tegeltjes uit de Leerdamse glasfabriek.

Als vanzelfsprekend blijft een directe en goede communicatie de rode draad in het hele proces dat in het kader van een onderzoeksvraag en het daarop volgende onderzoek wordt doorlopen.

stel een vraag